Ingen pesticider fundet i vores drikkevand

På baggrund af historier i pressen om lukkede, danske vandværker på grund af fund af pesticidet desphenyl-chloridazon, fik bestyrelsen bestilt en ekstra test af vores drikkevand. Analyserapporten fra den test viser, at der ikke er nogen pesticider i vores drikkevand - ej heller desphenyl-chloridazon (Se side 4 og 5 i rapporten her).

Læs mere om vores drikkevand samt hvor og hvordan man læser analyserapporterne her i afsnittet om drikkevandskvalitet.

Lærerig hjerstarterdemonstration - meld dig som hjerteløber

En kold og skyfri lørdag formiddag var vi en god stor gruppe, der mødte op ved vandværket til hjertestarterdemonstration. Her fortalte paramediciner, Michael Byskov, om hjertemassage og brug af den nye hjertestarter, som er blevet sat op ved vandværket (Se billeder fra arrangementet i billedarkivet). Da 75 procent af hjertestop i Danmark sker i private hjem, er det yderst meningsfyldt at have hjertestartere til at hænge tilgængeligt for alle og i alle døgnets timer, som vi nu har ved vandværket.

Derudover kan man via appen "Hjerteløber" få et opkald fra 1-1-2 Vagtcentralen, om at du befinder dig tæt på en person med hjertestop. Som hjerteløber bliver du så enten bedt om at tage direkte hen til personen og yde hjertelungeredning eller bedt om at hente den nærmeste hjertestarter på vejen.

Hjertestarter i Trevang - kom og få demonstration

Kære beboere i Trevang

Grundejerforeningen har besluttet at imødekomme Christian Thomsens (Vanddamsvej 1a) rigtig gode forslag om at opsætte en hjertestarter i Trevang. Der er derfor nu opsat en hjertestarter (Zoll AED Plus) på ydersiden af trådhegnet ind til vandværket (overfor Kassemosevej 10). Hjertestarteren er tilgængelig døgnet rundt og placeret i et opvarmet skab med lys. 

Lørdag den 2. december kl. 11.00 foran vandværket vil paramediciner Michael Byskov forestå en demonstration af hjertestarteren. Så kom forbi til en lærerig og hyggeligt stund med dine naboer.

Derudover opfordres I beboere løbende til at holde øje med, at hjertestarteren er at finde i skabet. Hjertestarteren udsender en biblyd hvert minut, når batterikapaciteten bliver lav (holder ca. 5 år). Såfremt hjertestarteren mangler eller udsender biblyd kontaktes bestyrelsen. 

Vores hjertestarter er synlig på Trygfondens apps: "Hjertestart" og "Hjerteløber". Det betyder, at det også er muligt for beboere uden for Trevang at hente vores hjertestarter og redde liv andre steder end i vores område. 

En anbefaling er at downloade Hjerteløber-App'en og tilmelde sig som hjerteløber. Som hjerteløber melder du dig frivilligt til at løbe ud med en hjertestarter og yde hjertelungeredning, hvis der sker et hjertestop i nærheden af dig. Det eneste der kræves er, at du er 18 år og har en smartphone. Jo flere tilmeldte hjerteløbere vi er i Trevang, jo større sandsynlighed for at hjertestarteren kommer hurtigt frem både i Trevang, men også i resten af region Hovedstaden, hvor ordningen er gældende. 

Afslutter med ønsket om at vores hjertestarter aldrig skal komme i brug, men hvis det alligevel sker, så vil der nu være en øget sandsynlighed for, at vi kan redde liv. 

Pesticider i drikkevandet?

I de landsdækkende nyheder har der været tale om et overset pesticid, desphenyl-chloridazon, som ikke indgår i den rutinemæssige vandkvalitetskontrol. Bestyrelsen har modtaget spørgsmål til om vi ikke bør teste Trevangs Vandværk for dette pesticid.

I Trevang Vandværk tester vi vores vand for pesticider hvert andet år - senest i oktober 2016 - ingen pesticider fundet. Yderligere vurderer vi det ikke sandsynligt at finde chloridazon, da vores vand kommer fra et nedsivningsområde, hvor der ikke har været dyrket roer eller andre afgrøder, hvor desphenyl-chloridazon ifølge myndighederne har været anvendt. Vi vil i forbindelse med næste prøvetagning være yderligere opmærksomme på pesticider som ikke indgår i den "pakke" som loven foreskriver, at vi skal teste for.

/Trevang Vandværk

Sommerhilsen fra bestyrelsen

Kære Travangianere,

Sommerhilsen fra bestyrelsen – læs endelig det hele; der er vigtig information om bl.a. internet, veje og referat fra generalforsamling.

Tak for stort fremmøde og højt humør ved vores generalforsamling/vejfest – det er med til at gøre vores forening stærkere og området bedre for alle – ikke mindst alle de yngste. Vi gør det igen til næste år!

Veje og rabatter

Som de fleste nok har bemærket, så bliver vores veje herude, nogle steder mere end andre, nærmest flydende når temperaturen stiger her i sommertiden.

Som en del af den løbende vedligeholdelse og for at fjerne/mindske de sorte pletter på vejene, vil der blive lagt et lag ”stenmel” på, indenfor den nærmeste fremtid. I den forbindelse er der et par ting som vi i fællesskab kan gøre for, at virkningen optimeres:

  1. Køre langsomt (endnu langsommere end normalt) i den periode hvor stenmelet skal ”masseres ned” – både for at undgå at det støver for meget, men ligeså meget for at tromle og massere stenmelet ned i vejen.
  2. Undgå at lave ”spor” på vejene – brug hele kørebanens bredde, så vi får tromlet det hele.
  3. Vi vil sørge for at der efterlades små depoter med stenmel og beder alle om at ”passe” det vejstykke der er udfor Jeres matrikler; fej det påførte stenmel rundt, så det hele tiden dækker de mørke områder og påfør løbende nyt, når det påførte er tromlet ned.

På denne måde skulle vi gerne kunne holde vores veje pæne og samtidig strække holdbarheden lidt længere – og samtidig undgå at få bitumen (det sorte stads der binder stenene sammen i vejene) ind i vores huse via sko og poter.

Når vi taler om vores veje, vil vi samtidig minde om, at de er de enkelte husejeres ansvar at holde deres respektive rabatter, og vi har ved bestyrelsens årlige vandring i området set nogle rigtig fine eksempler på, hvordan indkørsler kan laves således, at vi bevarer vores dejlige grønne indtryk herude. Vi så fine løsninger med betonsten, hvor græsset kan vokse imellem stenene og en helt nyetableret løsning med kunstmateriale som beskytter/stabiliserer med maksimal græsareal. 

Der er flere årsager til at holde græsset nede i rabatter. Dels for det generelle indtryk, men også fordi der i det høje græs kan gemme sig nogle store kampesten. Det er jo ikke sikkert, at gæsterne bliver i festhumør, hvis deres bil har fået slemme skader pga. påkørsel. Derudover kan det faktisk blive en forsikringstvist som grundejeren kan risikere at tabe og dermed en bekostelig affære.

Endelig er der nogle steder, hvor der samles vand i området mellem vejen og rabatten, hvilket kan afhjælpes ved at sænke rabatten fra vejkant og ind mod den enkeltes matrikel, således at der skabes et større areal til nedsivning. Nogle få steder vil det være nødvendigt at nedgrave en faskine for at der kan absorberes nok vand. Hvis man har brug for råd eller vejledning i forbindelse med ovenstående, er man velkommen til at kontakte bestyrelsen. 

Referat fra generalforsamling

Her på hjemmesiden findes også referat fra generalforsamlingen.

Bestyrelsen har foranstaltet udbedring af huller ved t-krydset Trevangsvej/Vanddamsvej/Kassemosevej. Det er et evigt tilbagevendende problem, som først bliver løst endeligt, når/hvis kommunen laver en mere langtidsholdbar løsning. Vi er i dialog med kommunen omkring dette kryds.

Vi vil bede kommunen opsætte yderligere et ”Blind vej” skilt ved indkørslen til Trevang, lige før Korsbjergvej – dels for at undgå unødig trafik (især den helt tunge), men også fordi det ikke er indbrudstyves favoritsituation, at være i et område med kun en udkørsel.

Bestyrelsen har kigget på udgifter til revision og vurderet at niveauet passer godt til den ydelse vi modtager. Det er i alles interesse, at vi bruger en ”tung” revisionsvirksomhed fordi det giver tillid fra alle interessenter og ved rundspørge vil der ikke være meget at spare ved at bruge anden og/eller mindre revisionsvirksomhed. Derudover er bestyrelsen enige om, at vi ønsker en kompetent sparringspartner af hensyn til det ansvar vi sidder med i vores virke.

Højhastighedsinternet

Sidst, men ikke mindst;

Internetgruppen har allerede lavet et formidabelt arbejde og nu er der brug for, at alle melder ind på nedenstående link:

I forbindelse med en øget efterspørgsel på hurtigere internet forbindelse, forsøger vi med nedenstående spørgeundersøgelse, at få belyst om der er et grundlag for en fælles internet løsning i Trevang.

Klik her.

Grundejerforeningens internetgruppe håber, at du vil være behjælpelig med at svare på dette. På forhånd tak!
Det er vigtigt at understrege, at dine svar IKKE på nogen måder er bindende eller evt. kan imødekommes.

Med venlig hilsen Trevang Internetgruppen

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Trevang Internetgruppen direkte: Leif Orkelbog- Andresen, Langemosevej 25, mobil 2557 0286 / mail@leif.dk

SVAR UDBEDES senest den 7. juli 2017

VIGTIGT: Kun 1 svar pr. husstand

 

Bedste hilsener – Bestyrelsen Trevang