Lærerig hjerstarterdemonstration - meld dig som hjerteløber

En kold og skyfri lørdag formiddag var vi en god stor gruppe, der mødte op ved vandværket til hjertestarterdemonstration. Her fortalte paramediciner, Michael Byskov, om hjertemassage og brug af den nye hjertestarter, som er blevet sat op ved vandværket (Se billeder fra arrangementet i billedarkivet). Da 75 procent af hjertestop i Danmark sker i private hjem, er det yderst meningsfyldt at have hjertestartere til at hænge tilgængeligt for alle og i alle døgnets timer, som vi nu har ved vandværket.

Derudover kan man via appen "Hjerteløber" få et opkald fra 1-1-2 Vagtcentralen, om at du befinder dig tæt på en person med hjertestop. Som hjerteløber bliver du så enten bedt om at tage direkte hen til personen og yde hjertelungeredning eller bedt om at hente den nærmeste hjertestarter på vejen.